I sammanlagt 12 länder har skadedjursbekämparföretaget Rentokil med framgång kört PR-eventet ”Pestaurant”. Konceptet är enkelt: De slår upp ett stånd och bjuder på torkade insekter med olika kryddningar + lite kakor med insekter och får en massa pr och uppmärksamhet.
Och nu, mina damer och herrar, öppnar Rentokil sin Pestaurant i Stockholm! Mellan klockan 11-16, fredagen den 4 september, på Sergels torg i Stockholms city kommer de att bjuda på insekter.
Förutom deras standard-meny med snacks (se längre ner) bjuder de på ett ”smakprov på en tre-rätters med lättstekt mjölmask, kryddiga nudlar med gräshoppor och en söt avslutning bakad på syrsmjöl”.
För egen del tycker jag detta verkar vara det mest spännande med provsmakningen, och möjligheten att träffa Ellen Gellerbrant som en av två kostvetare som ligger bakom svenska bloggen Insect for starters, och troligtvis även bakom denna tre-rätters meny.
Resten av menyn är olika snacks:
SALTA TILLTUGG
SALTA GRÄSHOPPOR
GRILLADE LARVER
GRÄSHOPPOR MED CURRYSMAK
NATURELLA LARVER & GRÄSHOPPOR
LARVER MED BBQ SMAK
LARVER MED CHILISMAK
SMÅ ROSTADE GRÄSHOPPORSÖTA TILLTUGG
GRÄSHOPPOR & LARVER I KOKOSÖVERDRAG
KLUBBOR MED LARVER (olika smaker)
KLUBBOR MED MYROR (olika smaker)
MYROR I CHOKLAD
SKORPIONGODIS
LARVGODIS
Ni som hade hoppats att Pestaurant verkligen är en pop-up-restaurang blir lite besvikna. Så här såg det exempelvis ut i Cardiff på ett av Rentokils event: