Redan i tisdags började den dyka upp i boklådor runtom i Sverige, samt på Bokus och Adlibris: boken ”Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet”. Resultatet av fyra års bloggande, reportageresor med tåg och färja till Finland, Danmark och Nederländerna. Skypesamtal, intervjuer och konversationer med beteendevetare, entoprenörer, professorer, mathistoriker, nutritionister, matäventyrare, biologer, entomologer, tyngdlyftare och insektskockar från många delar av världen. Dessutom insiktsfulla insektsmiddagar där Sveriges insektskock Ola Albrektsson stod för matlagandet och som till viss del också lade grund till bokens recept.
Inför och under lanseringsveckan har boken fått en hel del uppmärksamhet. Lokaltidningen var först, ETC tvåa och på onsdagen var Ola och jag med i TV4:s nyhetsmorgon och bjöd på såväl kunskap som spännande mat (kolla in här!). Ni kan också kolla in Anders besök i Aftonbladet tv:s nyhetsmorgonprogram >>
Läs mer om boken och var du kan köpa den här >>
Besök gärna förlaget Pugs sajt där du också kan köpa boken >>
Lanserings-AW
När man släpper bok ska man fira, och varför inte göra det med ett föredrag, snacks skapade av Ola Albrektsson, gästspel av finska Entis och runt 100 vänner och entoprenörer på Impact Hub Stockholm. Här en spejsig 3D-bild tagen med Fredrik Marcus mobil!
Och här ett gäng andra bilder tagna av Cathy på Impact Hub.